Web Analytics

Impotentie

Impotentie

De oorzaken van impotentie en wat je eraan kunt doenVolgens de Mayo Clinic "Impotentie, ook wel erectiele disfunctie (ED) genoemd, kan een totaal onvermogen zijn om een erectie te krijgen, een inconsequent vermogen om dat te doen, of een neiging om slechts een korte erectie in stand te houden. Deze variaties maken het definiëren van ED en het schatten van de incidentie ervan moeilijk." Met andere woorden, impotentie is het onvermogen om een erectie te krijgen of te houden die stevig genoeg is voor seks. Het is belangrijk op te merken dat dit niet alleen verwijst naar de fysieke daad van geslachtsgemeenschap, maar ook naar de mentale toestand van opgewonden zijn Impotentie kan worden veroorzaakt door verschillende zaken - lichamelijk, psychisch en levensstijlgerelateerd. Vandaag bespreken we enkele van de meest voorkomende oorzaken van impotentie en wat je eraan kunt doen

Lichamelijke oorzaken Er zijn een aantal lichamelijke aandoeningen die impotentie kunnen veroorzaken.

Daartoe behoren hartkwalen, diabetes, hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose en de ziekte van Peyronie (een aandoening waarbij de penis kromtrekt door littekenweefsel). Als je een van deze aandoeningen hebt, is het belangrijk om met je arts te praten over behandelingsmogelijkheden Psychologische oorzaken Psychologische factoren zoals angst, stress en depressie kunnen ook leiden tot impotentie. Met name prestatieangst is een veel voorkomende oorzaak - als je bang bent of je wel of niet seksueel kunt presteren, kan die angst zelf een self-fulfilling prophecy worden.

Bovendien kan een trauma van seksueel misbruik of aanranding leiden tot erectiestoornissen. Als je worstelt met een of ander psychisch probleem dat je seksleven beïnvloedt, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Een therapeut kan je helpen onderliggende problemen te verwerken die problemen in de slaapkamer kunnen veroorzaken Lifestyle-gerelateerde oorzaken Bepaalde keuzes in je levensstijl kunnen ook bijdragen aan impotentie.

Roken van sigaretten vernauwt de bloedvaten en beïnvloedt de bloedstroom door het hele lichaam - ook naar de penis. Teveel alcohol drinken kan ook leiden tot erectieproblemen. En tenslotte kan het gebruik van recreatieve drugs zoals cocaïne en methamfetamine de bloedvaten beschadigen en leiden tot impotentie. Als je een gezond seksleven wilt behouden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je levensstijlkeuzes dat doel ondersteunen

Conclusie


Impotentie is een complex probleem met vele mogelijke oorzaken - lichamelijk, psychisch en leefstijlgerelateerd. Als je worstelt met erectiestoornissen, is het belangrijk om met je arts te praten, zodat die je kan helpen om eventuele onderliggende problemen te identificeren die aan het probleem kunnen bijdragen. Daarnaast kun je een aantal veranderingen in je levensstijl aanbrengen die je vermogen om een erectie te krijgen en te behouden kunnen verbeteren (zoals stoppen met roken en minder alcohol drinken). Door op beide fronten actie te ondernemen - medisch en leefstijl - geef je jezelf de best mogelijke kans om impotentie te overwinnen en te genieten van een gezond seksleven.

deze site

deze website bekijken

kamagra

super size now pillen

Link toevoegen

Link toevoegen